•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Festival van kwetsbaarheid

De gemeente Zwolle luistert naar de stad

De wethouder maakt zich kwetsbaar

Kwetsbaarheid is het beginpunt voor betrokkenheid en verandering. De gemeente Zwolle maakt daarom ruimte voor kwetsbaarheid en wil luisteren naar de stad. We houden een waarderend gesprek over de bijdrage van de gemeente aan de samenleving. 

Wethouder Jan Brink en de fractievoorzitter van de Christen Unie, Gerdien Rots, zijn uw gesprekspartners. We starten met een verhaal over de aanleg van een natuurspeeltuin door bewoners, 'de Torteltuin', aan de hand waarvan het nieuwe samenspel tussen inwoners en de gemeente geïllustreerd wordt. Vervolgens kunnen deelnemers hun eigen verhalen delen over de samenwerking van de gemeente Zwolle met de samenleving.

Gespreksbegeleiding: Kirsten Notten, betrokken bij de waarderende dialoog binnen de gemeente Zwolle.

Festival van de kwetsbaarheid

Storytelling en kwetsbaarheid. Hoe past dat in een samenleving in beweging?

In de tijd voor kerst, een tijd van hoop en verlangen, organiseert Hogeschool Windesheim midden in het centrum van de stad Zwolle het Festival van de Kwetsbaarheid. Met muziek, theater, workshops, lezingen en een kerstmarkt. Christa Anbeek spreekt over 'Overlevingskunst en Levenskunst' en onder anderen Iris Kroes, Bertolf, Typhoon en Rico en Muppetstuff treden op.

“Ons staat een indrukwekkend en inspirerend stadsfestival voor ogen dat – tegen het maatschappelijke en politieke discours in – aandacht vraagt voor dat wat onvermijdelijk in een mensenleven aanwezig is, niet repareerbaar of behandelbaar is, en tegelijk krachtig en waardevol is, een eigen zeggingskracht heeft. Kracht, kostbaarheid en kwetsbaarheid zijn begrippen die, paradoxaal genoeg, met elkaar verbonden zijn”.

Luisteren naar verhalen is ruimte maken voor kwetsbaarheid en de waarde die dit met zich mee brengt: verbinding en vernieuwing. 

Praktisch
Tijd: 13 december 2014, 11.15-12.45 en 14.15-15.45 uur,  
Plaats: Zwolle, Verhalenboot
Aanmelden niet nodig
Meer informatie over het volledige programma van het Festival van de Kwetsbaarheid vind je hier >>.

Hier lees je een verhaal over mijn zoektocht naar de betekenis van kwetsbaarheid >>.