Storytelling voor een samenleving in beweging
De samenleving is in verandering, met nieuwe taken voor lokale overheden en publieke instellingen, andere rollen en samenwerkingsverbanden en nieuwe initiatieven van inwoners en ondernemers. Met luisteren en verhalen delen ontstaat er ademruimte in de systemen van organisaties en gemeenten. Ik zet de verhalen van mensen centraal. Storytelling maakt beleid en organisaties menselijker. Waterschrijver luistert naar de verhalen van mensen en zorgt voor bruikbare resultaten.
Producten en diensten
Goede gesprekken met verschillende soorten bewoners bij beleidsontwikkeling. Voorbij tegenstellingen gaan en het sociale domein versterken. Samen met bewoners op klimaatavontuur. Verhalen voor gas(t)vrije wijken. Concreet aan de slag met verhalen voor beleidsontwikkeling en strategie bij gemeenten, ministeries netbeheerders, energiebedrijven, provincies en woningbouwcorporaties>>.
Portfolio: Opdrachtgevers en resultaten
Een overzicht van het werk van Waterschrijver voor de lokale overheid en publieke sector met storytelling kun je hier lezen ».
Storytelling: Hoe doe je dat dan?
Met storytelling kunnen overheden en organisaties in de publieke sector een bijdrage leveren aan vraagstukken in de samenleving waarmee inwoners echt geholpen zijn. Veranderen begint met een goed gesprek met de mensen om wie het gaat. Hier lees je meer over wat Waterschrijver doet om nieuwe coalities te vormen en mensen centraal te zetten >>.
Principes en uitgangspunten
Elke klus ziet er weer anders uit. Als basis heb ik een scholing in verschillende methodes en benaderingen, zoals appreciatie inquiry en storytelling. Iedere situatie vraagt een eigen aanpak. Daarbij hanteer ik een aantal uitgangspunten of principes. Deze zijn de bouwstenen voor afstemming en interventies die kloppen. Het werken met eigen verhalen van mensen ondersteunt al deze principes. Hier kun je meer lezen over deze uitgangspunten van Waterschrijvers >>.