•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Klimaatvertellingen 2: treuren

Drieluik Klimaatvertellingen: 2 - Treuren

We slagen er vooralsnog niet in de opwarming van de aarde te stoppen. Ons onvermogen vraagt om verdieping van het vraagstuk. Daar hebben we nieu­we verhalen voor nodig. In drie avon­den gaan we elkaar die verhalen vertellen: de klimaatvertellingen. Het zijn verhalen van verlangen naar een nieuw evenwicht met de aarde, verhalen over ons onvermogen bij klimaatverandering en verhalen om onze levenskracht te vieren. We gaan verlangen, treuren en dansen.

Treuren

Onze samenleving heeft de neiging om over kwetsbaarheid en verlies heen te stappen. Acceptatie van ons onvermogen en de pijn van klimaatverandering is echter nodig om verder te kunnen komen.
We kijken naar deel I van de film HOW TO LET GO OF THE WORLD AND LOVE ALL THE THINGS CLIMATE CAN’T CHANGE en praten over de vraag: “Wat doet jou pijn bij klimaatverandering?”

Het is een avond om elkaar te ontmoeten in onze betrokkenheid bij het klimaat, met luisteren naar elkaars verhalen, ruimte om te treuren en muziek van een Zwolse band of muzikant. Neem je schone afval mee.

Praktisch

22 februari 2018, 20.00-22.00 uur
Dominicanenklooster Zwolle
Begeleiding: Kirsten Notten (verhalenverteller)

Entree: € 10,- per avond, € 25,- voor het drieluik.
Info en aanmelden >>

Deel 1 is de aftrap van het project Klimaat Madonna. De film kijken we vervolgens in twee delen, deel 2 en 3 vormen daarmee één geheel. We raden aan om dit drieluik in z’n geheel te volgen.

Meer over de film HOW TO LET GO

HOW TO LET GO OF THE WORLD AND LOVE ALL THE THINGS CLIMATE CAN’T CHANGE is een hoopgevende film van de Amerikaanse Oscar genomineerde Josh Fox. In HOW TO LET GO reist filmmaker Josh Fox naar twaalf landen op zes continenten om klimaatverandering te onderzoeken en het antwoord te vinden op de fundamentele vraag: Wat is het dat klimaatverandering niet kan veranderen?
Het is een Engelstalige film, die Engelstalig ondertiteld is.

Lof voor deze film: "Potent...the movie takes heart in communities that have found small-scale solutions." Variety

Trailer HOW TO LET GO >>

Meer klimaatvertellingen

Meer info over de andere twee avonden in het drieluik Klimaatvertellingen vindt u hier:
1- Verlangen: 18 januari >>
3- Dansen: 22 maart >>

Klimaatmadonna

Van schoon afval gaan we met de Zwolse kunstena­res Marit Otto een Klimaatmadon­na maken: een nieuw beeld van Maria als Moeder Aarde. Met dit project vragen we aandacht voor onze zorg voor de aarde. Een Madonna van afval laat zien dat levenskracht in kwetsbaarheid te vinden is. Dit kloosterprogramma geeft inhoudelijke verdieping aan het maken van het kunstwerk. Meer info over het maken van kunstwerk en inzamelen van schoon afval vind u op www.kloosterzwolle.nl/klimaatmadonna >>

Kom ook naar Earth Hour

De dag van de aarde van het WNF: 24 maart 19.45 uur >>