•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Publicaties en partners Zowell kleine momenten grote impact

 

Zowell

Socialer, duurzamer, leuker, beter. Het kan! Zowell is een podium voor Zwolle eo. met persoonlijke verhalen over kleine momenten met grote impact. Zowell magazine vertelt verhalen over vernieuwingen. Daarnaast organiseren we ook verhalenworkshops en verhalencafés. Op Zowell.nl vind je onze events en kun je verhalen lezen >>.

Samen het verhaal van Zwolle vertellen

"The shortest distance between two people is a story.” Father Anthony de Mello typeert zo de kracht van verhalen. Met verhalen willen we de samenhorigheid en het sociale weefsel in de stad versterken. Door elkaar verhalen te vertellen, leren mensen met verschillenden achtergronden elkaar beter kennen en begrijpen. We willen mensen elkaar kleine momenten met grote impact laten vertellen. Door deze verhalen kunnen mensen zich op een nieuwe manier met elkaar verbinden en kan de stad zich verder ontwikkelen.

Verhalencafés

Met de verhalencafés gaan we naar de mensen toe en reizen we van de ene verhalenverzamelplek naar de volgende. In de verhalencafés zorgen we gericht voor verrassende ontmoetingen tussen verschillende leefwerelden. Met Zowell magazine verspreiden we de verhalen in verschillende leefwerelden, bij de doelgroepen die anders deze verhalen niet zouden lezen. Zo wordt het bereik en de betekenis van de verhalen velen malen groter en zijn mensen met hun eigen verhaal onderdeel van een groter geheel. Samen vertellen we zo het verhaal van Zwolle.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds en Initiatiefrijk Zwolle.

Leer hier meer over de verhalencafes >>.

En hier vind je de slotfilm van dit project >>.

Hebben 

Zowell magazine is op verschillende plekken in Zwolle en Dalfsen te krijgen, zoals de Stadkamer, de Creatieve Coöperatie en het stadhuis Dalfsen. Hier vind je de verspreidingspunten van Zowell >>.

Helpen

Zowell wordt gemaakt met heel veel liefde en een snufje onkostenvergoeding. We hebben jullie hulp hard nodig. Jullie maken Zowell mogelijk. Nu kun je jouw waardering voor Zowell financieel vertalen met giften, een verhaal adopteren en meedoen aan onze workshops >>.