•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Storytelling voor de overheid

Storytelling voor een overheid in transitie

Het samenspel tussen overheid en samenleving verandert en gemeenten zijn in transformatie. Dat vraagt om betere gesprekken en nieuwe vormen van samenwerken. Storytelling helpt om te luisteren, echt contact te maken met inwoners & collega's en nieuwe coalities te bouwen. De gemeente Zwolle organiseert daarom een workshop storytelling voor haar medewerkers en andere geïnteresseerden.

In deze serie workshops leer je hoe je met eigen verhalen impact kunnen hebben in werkoverleg en de kleine alledaagse contacten met inwoners, partners en collega's. Dit is geen marketingtraining. Dit is storytelling om te luisteren, echt contact te maken met inwoners & collega's en nieuwe coalities te bouwen.

Deel 1 Storytelling basics

Het principe van verhalen vertellen en luisteren naar elkaars verhalen. Opbouw van een verhaal. Verhalen leren herkennen en gebruiken. 

Deel 2 Echte verhalen

De bedoeling van de organisatie en je projecten met verhalen kunnen uitleggen. Contact maken door naar verhalen te vragen. Op basis van een echt verhaal mensen betrekken bij je werkzaamheden of projecten en coalities vormen.

Deel 3 Echt vertellen

Echt en authentiek vertellen. Je eigen vorm vinden om te vertellen, zodat je beter contact kunt maken. Een praktijkopdracht uitvoeren. Storytelling integreren in je eigen werk zodat je ook echt gaat vertellen en luisteren.

Praktisch

19 mei, 2 & 23 juni 2016
9.30-12.30 uur
stadhuis, Zwolle

Storytelling: eigen verhalen voor impact in je werk

Ik luister naar levensechte verhalen. Met storytelling wil ik mensen verbinden en ruimte maken in beleid & organisaties voor mensen en hun leefwereld.

De afgelopen jaren heb ik tientallen verhalensessies begeleid, een honderdtal mensen geïnterviewd, duizend en één verhalen gehoord en ontelbare nieuwe projecten, coalities, werkwijzen en verbindingen zien ontstaan. Graag deel ik met jou het beste wat ik geleerd heb over het werken met verhalen om impact te hebben in je werk.

Kirsten Notten

Aanmelden

Georganiseerd door de gemeente Zwolle. Tevens voor medewerkers van een talentenregio-gemeente. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Hier kun je je aanmelden voor de workshops storytelling bij de gemeente Zwolle >>.