•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Ruimte voor avontuur: co-creatie, een leerweg

Ruimte voor avontuur

We vertellen je niets nieuws; de samenleving verandert. Inwoners, ondernemers, Den Haag en volksvertegenwoordigers verlangen steeds vaker een andere rol van de overheid. Van een overheid die alles regelt, naar een overheid die ruimte biedt voor initiatieven vanuit de maatschappij.

Het afgelopen jaar zijn vijf gemeenten samen met de provincie Overijssel en Waterschrijver aan de slag gegaan met deze vraagstukken. In vijf concrete projecten hebben we geëxperimenteerd met nieuwe vormen van samenwerking. Zowel binnen het gemeentehuis, als in de samenleving met externe partijen. Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie.

We delen graag onze kennis en ervaringen met jou, zodat ook jij daar je voordeel mee kunt doen in je eigen organisatie en in je dagelijkse werk. Daarom ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij één of meerdere van de drie bijeenkomsten.

Co-creatie, een leerweg

Tijdens deze bijeenkomst ga je aan de slag om een plan te maken voor co-creatie hetzij met inwoners hetzij met ondernemers. Bij deze bijeenkomst zijn ook maatschappelijke organisaties, actieve inwoners en ondernemers van harte welkom. Als je je opgeeft voor deze bijeenkomst, kun je direct je concrete casus opgeven, waar je graag aan wilt werken. Met medewerking van de gemeente Dalfsen.

15 april 2015, 14.00 uur, de Trefkoele, Dalfsen.

Aanmelden via de website van de provincie Overijssel >>.