•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Ruimte voor avontuur: de gemeentelijke organisatie in beweging

Ruimte voor avontuur

We vertellen je niets nieuws; de samenleving verandert. Inwoners, ondernemers, Den Haag en volksvertegenwoordigers verlangen steeds vaker een andere rol van de overheid. Van een overheid die alles regelt, naar een overheid die ruimte biedt voor initiatieven vanuit de maatschappij.

Het afgelopen jaar zijn vijf gemeenten samen met de provincie Overijssel en Waterschrijver aan de slag gegaan met deze vraagstukken. In vijf concrete projecten hebben we geëxperimenteerd met nieuwe vormen van samenwerking. Zowel binnen het gemeentehuis, als in de samenleving met externe partijen. Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie.

We delen graag onze kennis en ervaringen met jou, zodat ook jij daar je voordeel mee kunt doen in je eigen organisatie en in je dagelijkse werk. Daarom ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij één of meerdere van de volgende bijeenkomsten.

De gemeentelijke organisatie in beweging

Donderdag 5 maart 14.00 uur, 't Ukien, Kampen
Tijdens deze bijeenkomst ga je aan de slag om een lerend netwerk binnen je organisatie op te zetten of de uitgangspunten van overheidsparticipatie nader te ontdekken middels storytelling. Met medewerking van de gemeente Kampen en de gemeente Olst-Wijhe.

Ook nog:
Dinsdag 24 maart – 15.00 uur - Enschede - Inwoners vullen de ruimte
Woensdag 15 april - 14.00 uur – Dalfsen - Co-creatie: een leerweg

Aanmelden via de website van de provincie Overijssel >>.