•  
  •  

Luisteren naar verhalen voor een samenleving in beweging

Home Agenda Aandacht voor aandacht

Aandacht voor aandacht

Verhalen over de waarde van aandacht

Om er voor iemand te zijn en passende zorg te kunnen geven, heb je aandacht voor die persoon nodig. In de hectiek van het werk eisen regelgeving, verantwoording en technologie makkelijk alle aandacht op. Dat kan ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg en van je voldoening in je werk. Aandacht voor de ander geeft echt contact en de zorg die nodig is.

In deze workshop ervaar je de waarde van aandacht voor de zorg. We vertellen elkaar over de verbindende momenten van aandacht en kwaliteitsverbetering die dat gaf. Op basis van je eigen ervaringen ontdek je hoe jij net wat meer aandacht aan patiënten kunt geven.

Congres: Jouw zorg, mijn zorg

Waterschrijver houdt deze workshop op een congres van Landstede en het HIP: Health & Innovation Parc over de kwaliteit van zorg.

De relatie tussen de professional en de zorgvrager is het kapitaal van de zorginstelling. Kwaliteit in werken - binnen of buiten de zorg - is vooral mensenwerk. Door alle (zakelijke) veranderingen in de zorg verandert ook de relatie tussen professional en zorgvrager. De kunst is om de balans tussen ziel en zakelijkheid te bewaren of te hervinden.

Praktisch

26 januari 2016
12.00-17.30 uur

Landstede Theater
Dokterspad 2
8025 AW  Zwolle

Het symposium Jouw Zorg, Mijn Zorg is bedoeld voor:

  • Zorgmedewerkers van zorginstellingen (bijvoorbeeld ziekenhuizen en woonzorgcentra)
  • Docenten van zorgopleidingen (mbo en hbo)
  • Bestuurders en leidinggevenden van zorginstellingen en zorgopleidingen

Hier kun je je aanmelden voor het congres Jouw zorg, mijn zorg en de workshop met verhalen over aandacht >>.