De magie van de storytelling tools doen hun werk bij Zwolle Ontmoet. Voldaan van de verhalen en ontmoetingen gaan we naar huis. Mensen zijn het zout in de chocolade.
Aan de rand Enschede is een vakantiebungalowpark gepland. Onderdeel van het plan is dat een zandweggetje geasfalteerd zou worden voor de ontsluiting van het park. Inwoners willen de zandweg behouden. Hoe kunnen raadsleden omgaan met procedures en betrokkenheid?
Langzaam ontvouwt zich zijn levensverhaal. Ik luister zonder advies te geven, zonder hulp te bieden, zonder te oordelen. In opdracht van de gemeente Almelo teken ik de levensverhalen van zwervers op om te laten zien dat het mensen zijn.
Verhalen gaan ook over jezelf. Hoe ik van een wijkbeheerder leerde over vertrouwen op talenten van mensen. Met verhalen over de kinderstraat, een patatwagen en supersimpele procedures.
We willen de collegeonderhandelaars van Zwolle vragen om te luisteren naar wat de mensen uit Zwolle te vertellen hebben. Het zijn verhalen van hoop. De hoop dat het anders kan. De hoop dat de gemeente naar de samenleving wil luisteren en wil samenwerken met de stad.
Twee vrolijke commerciële jongens praten over het volgen van je gevoel alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
“Dromen van Zwolle" zijn verhalen die samen een visie voor Zwolle verwoorden. Ieder verhaal bevat in de kiem van een echt gebeurd verhaal een droom en een verlangen. Stel je toch voor dat we samen deze dromen kunnen realiseren.
Wat gebeurt er als je werkt met co-creatie? "Niemand kan de problemen voor ons oplossen. Dat moeten we met elkaar doen. En dat maakt het leven boeiend.“
Storytelling helpt bij de nieuwe taken van gemeenten in het sociale domein. Authentieke verhalen voeden het beleid en het politieke debat over deze enorme taakverschuiving bij de overheid.
Een workshop met de Reis van de Held. Een uitnodiging om zelf op avontuur te gaan en te werken alsof je zelf een verhaal maakt.